İçeriğe geç

Tek Öğretmen Nasıl Zümre Yapar

Okulda tek olan öğretmen zümre yapar mı?

Öğretmen bulunması halinde grup toplantısı müdür veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı eşliğinde yapılır.

Zümre toplantısı kimlerle yapılır?

Grup Öğretmenler Kurulu, Okul Müdürünün hazırlayacağı takvime göre okul yılı başında, ortasında, sonunda ve gerekli görülen zamanlarda toplanır. Toplantılara, Okul Müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısı veya şube öğretmenleri arasından seçilecek bir öğretmen başkanlık eder.

4. sınıf zümre toplantısına kimler katılır?

MADDE 111 – (1) Eğitim kurumlarının sınıf/ders grupları; eğitim kurumunda aynı sınıf veya dersi okutan öğretmenlerden oluşur. Mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarında, gerektiğinde ilgili alanların grup öğretmenler kurulunda uzman, usta öğretici, pedagojik formasyon personeli ve teknisyenler de yer alır.

Zümre toplantı tutanağında kimlerin imzası olur?

Gündem ve alınan kararlar e-pano ve grup modülüne kaydedilir ve kararlar İl Milli Eğitim Müdürünün onayıyla uygulamaya konulup ilçelere duyurulur. Ayrıca toplantı tutanakları toplantıya katılmayanlar da dahil olmak üzere tüm üyeler tarafından imzalanır ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saklanır.

İlçede tek öğretmen zümre yapar mı?

İlçede bir öğretmen varsa grup toplantısı yapılmaz. Bu öğretmenler kendi alanlarındaki il grubuna katılırlar ve alınan kararları yıllık çalışma programlarına dahil ederler.

Zümre başkanı kaç puan alır?

Eğitim Kurumları ve Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında görev yapan ve görev yapanlara 2 puan verildi. En az bir yıl okul, ilçe ve il grup başkanlığı yapanlara sırasıyla 1, 2 ve 3 puan verilmesi uygulamasına devam edilmektedir.

Okulda Zümre Başkanı Nasıl Seçilir?

Grup lideri, istekli olanlar arasından öncelikli olarak seçilecektir. İstekli olmayanlar ise; alanlarında doktora öğrencileri, başöğretmenler, alanlarında yüksek lisans mezunları, uzman öğretmenler, daha önce bölüm başkanlığı yapmış öğretmenler ve kıdemli öğretmenler arasından öncelik sırasına göre seçilecektir.

Okul Zumre Başkanı kimdir?

Madde 16 – Grup Başkanı; aynı dersi veya birbirine yakın derslerden oluşan grupları okutacak öğretmenlerin başkanıdır.

Şök ve zümre ne zaman yapılır?

(2) (Değişik: 15362682 sayılı Resmi Gazete) Eğitim kurumunun sınıf/alan grupları kurul toplantılarını yapar; kurul toplantıları eğitim-öğretim yılı başlangıcından önce, ikinci yarıyılın başında ve eğitim-öğretim yılı sonunda yapılır.

Zümre öğretmen ne demek?

· Eğitim kurumlarının sınıf/ders grupları; Eğitim kurumunda aynı sınıf veya dersi okutan öğretmenlerden oluşur. Ancak ilkokullarda gruplar; Varsa aynı sınıfı ve o sınıf veya sınıflarda ders veren branş öğretmenlerinden oluşur.

Müdür yardımcısı okul zümre başkanı olabilir mi?

NOT 6: Okulda branşında tek olan öğretmenler müdür yardımcısı ile birlikte gruplarını oluştururlar ve ayrıca ilçe grubuna katılırlar. Müdür yardımcısı ile birlikte grup oluşturan öğretmenler aynı zamanda grup başkanıdır.

Rehber öğretmen zümre toplantısına katılır mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyu ve kılavuz/yönetmelikleri incelemiş ve kariyer danışmanları/psikolojik danışmanların okul, il ve ilçe grup toplantılarına katılmalarının uygun olmadığını tespit etmiştir.

Zümre toplantısında alınan kararlar nasıl yazıya geçirilir?

Gündem bireysel olarak görüşüldüğünden öğretmenlerin görüşleri dikkate alınır ve bu görüşler tutanaklara geçirilir. Gündemin sonunda kararlar alınırsa, bu kararlar “Kararlar Alındı” başlığı altında maddeler halinde kaydedilir. Bu rapor sekreter tarafından imzalanır ve müdüre verilir.

Eğitim bölgesi zümre başkanı ne demek?

— Okul Grup Öğretmenler Kurulunun eğitim-öğretim alanında aldığı kararların uygulanmasını ve takibini sağlar. — Okul grup başkanlarının plan ve gerekli hallerde toplantılarını düzenler ve başkanlık eder.

Öğretmenler toplantısında neler konuşulur?

Madde 76 – Öğretmenler Kurulunda, eğitim ve öğretim işlerinin usulüne uygun yürütülmesi, okulun düzen ve disiplini, öğrencilerin eğitim ve öğretimi, sınav ve görüş notlarının onaylanması vb. konular görüşülür. Bu konular Müdür tarafından belirlenir ve Bakanlıkça bildirilir.

Okullarda Zümre Başkanı Kim Olur?

NOT 6: Okulda branşında tek olan öğretmenler müdür yardımcısı ile birlikte gruplarını oluştururlar ve ayrıca ilçe grubuna katılırlar. Müdür yardımcısı ile birlikte grup oluşturan öğretmenler aynı zamanda grup başkanıdır.

Rehber öğretmen zümre toplantısı yapar mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyu ve kılavuz/yönetmelikleri incelemiş ve kariyer danışmanları/psikolojik danışmanların okul, il ve ilçe grup toplantılarına katılmalarının uygun olmadığını tespit etmiştir.

Zümre öğretmenler kurulu ne demek?

İl genelinde eğitimi planlamak ve koordine etmek, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak, eğitim konusunda görüş ve öneriler geliştirmek, aynı bölgeler arasında iletişim, uyum ve işbirliğini sağlamak amacıyla aşağıdaki gruplar oluşturulmuştur.

Zümre başkanı kaç saat derse girer?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 42 nci maddesinin son fıkrasında düzenlendiği üzere, grup liderleri, özlük hakları saklı kalmak üzere haftada en fazla 10 saat derse katılabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Suriyeli Escort