İçeriğe geç

4A Sigorta Aktif Mi

SGK aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet Kapısı Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Sorgulama uygulaması üzerinden Genel Sağlık Sigortası borcunuza hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilir, sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilir ve tüm işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. 🔗

4A hizmet aktif ne demek?

4A sigortası, sözleşmeli olarak özel bir iş yerinde çalışan kişileri kapsar.

SGK aktif mi pasif mi?

ALO 170’te sigorta hakkında bilgi almak için şu adımları izleyin: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170’i arayın. Ardından operatörün talimatlarını izleyin ve “sigorta fayda süresi” hakkında bilgi edinmek için 2’ye basın.

Get SGK Aktif 4A Sorgu Var Ne Demek?

SSI 4A aktif ne anlama geliyor diye baktığımızda, aslında kapsam dahilindeki bir işte çalışan kişilerin sahip olduğu haklardır. SSI 4A hizmet faturalama bilgilerinizi e-devlet üzerinden görüntüleyebilir ve prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. 4A hizmet özet raporu, sistem üzerinden güncel bilgilere ulaşmanızı sağlar.

İşten çıktıktan sonra sigorta ne zaman düşer?

İşten ayrıldıktan sonra SSI geçerliliği 3 ay boyunca devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 ay boyunca SSI kapsamında sağlık yardımları almaya devam eder. Sigorta durumunuz 10 gün boyunca kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay boyunca kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilirsiniz.

E-devlette sigorta ne zaman görülür?

Çalışanlar her ayın 26’sından itibaren bir önceki aya ait sigorta verilerini e-devlet sistemi üzerinden detaylı olarak görüntüleyebilecekler. 26’ncı günden önce yapılan incelemeler hatalı sonuçlara yol açacaktır.

E-devlet sigortası aktif mi?

E-devlet web sitesinde Sosyal Sigorta Kurumu sayfasına gidin. E-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızı girerek kimliğinizi doğrulayın. Web sitesinde “4A Hizmet Listesi” kutusuna tıklayın. Ardından 4A hizmet beyanınızı kolayca alabilirsiniz.

4A kimleri kapsar?

Ancak SSK’nın SGK’ya bağlanmasıyla birlikte, kamuoyunda bilinen adıyla SSK sigortası 4A sistemi olarak adlandırıldı. 4A sistemi, özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır.

4A pasif ne demek?

Pasif sigortalı kişilerden emekliler, engelli kişiler, ölen sigortalının eşi ve çocukları ve kalıcı sakatlık geliri alan kişiler olarak bahsediyoruz. İdeal olarak, 4 ila 3 çalışan (aktif sigortalı kişiler) ve 1 çalışmayan kişi (pasif sigortalı kişiler) vardır. Çalışanları (4/a), serbest meslek sahiplerini (4/b) ve memurları (4/c) dikkate alıyoruz.

Sağlık sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Genel sağlık sigortası kapsamındaki yardımlardan yararlanma durumunuzu öğrenmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Pasif sigortalılar kimlerdir?

Pasif sigortalı kişiler; emekliler, engelliler, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alan kişileri kapsar.

4A sigorta primi ne kadar 2024?

2024 SSI Muafiyetleri ve Primleri2024 PRİM VE MUAFİYETLERİ4A Prim Tutarı (Asgari Ücretin Üzerinde) (Aylık – Teşvik Yok)7.500,94 TL4A Prim Tutarı (Asgari Ücretin Üzerinde) (Aylık – 5 Puanlık Teşvik)6.900,86 TLSBDP ile Asgari Ücret Primi (Aylık) 6.

4A sigorta aktif ne demek?

Artık 4a olarak adlandırılan sigorta kapsamı, özel istihdam ilişkisinde sözleşmeli çalışanların sosyal güvenliğini kapsamaktadır. Bu nedenle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, bir işveren tarafından istihdam edilen çalışanlar 4a kapsamına girmektedir.

4 A Kamu İşçileri Kimlerdir?

4a sigortası, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) şemsiyesi altında olan ve SSK’ya prim ödeyenleri kapsayan bir sigortaydı. Ancak SSK’nın SGK’ya bağlanmasıyla, kamuoyunda bilinen adıyla SSK sigortasına 4a sistemi adı verildi. 4a sisteminin kapsamına sözleşmeli olarak özel bir iş yerinde çalışan kişiler de dahildir.

4A hizmet dökümü bulunmamaktadır ne demek?

4a Kıdem hatası yoktur. Bu ifade, işverenin çalışanı sigortalı olarak kaydetmediğini veya sigorta primlerinin ödenmediğini gösterir. Bu durumda, çalışanlar sosyal güvenlik haklarından yeterince yararlanamayabilir.

Sağlık sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Genel sağlık sigortası kapsamındaki yardımlardan yararlanma durumunuzu öğrenmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Sosyal güvencem var mı?

Yani e-devlet web sitesinin sosyal sigorta veya sosyal güvenlik kurumu sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra TC kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Son primlerinizin hangi sigorta birimine ödendiğini öğrenebilir ve buna göre sosyal sigortanızı belirleyebilirsiniz.

İşyerinin çıkış verdiğini nasıl anlarsın?

Fesih kodlarını öğrenmek için işverenin öncelikle kodu Sosyal Sigorta Kurumu’nun sistemine girmesi gerekir. Fesih kodunu nasıl öğreneceğini merak edenler, işverenin kodu sisteme girmesi şartıyla e-devlet sistemi üzerinden 4A, 4B ve 4C sayfalarından öğrenebilirler.

Sigortalı çalışanlarımı nasıl öğrenebilirim?

Bağ-Kur Çalışanları İçin 4B Hizmet Beyanı ve Emekli Sandığı Kapsamında Çalışan Vatandaşlar İçin 4C Hizmet Beyanı e-Devlet üzerinden talep edilebilir. Hizmet raporu ile ikramiye sayısı, ikramiye ödeme günü gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir